Detta inlägget skulle jag ha skrivit igår men jag hann aldrig sitta vid datorn. Jag lovade även att jag skulle svara på era frågor och jag ber om ursäkt för att jag inte gjorde det, men nedan så kan ni läsa mina svar.
Jag vill tacka alla er som tyckte om min header. Den är inget märkvärdigt och den var inte svår att göra men den visar i alla fall min familj i en vardaglig situation.
Jag tackar även er som tycker om min blogg som den är. Ni tycker om att den är personlig och det är så jag vill ha min blogg. Jag kan skriva om produkter och så men åsikterna jag skriver är alltid mina egna. Oavsett vad jag tycker om produkten.
Sofia frågade om hur gammal jag var när jag fick mitt första jobb. Jag var 14 år gammal och jobbade i en restaurang i Hörby nere i Skåne. Ägarna där var inte av denna värld. Jag stod ofta i kassan men jag befann mig även i köket och diskade. Rätt vad det var så kunde det komma en kökskniv flygande. Då stod den manliga chefen mitt emot och lagade mat och orkade inte gå runt för att lägga kniven i disken utan han slängde den precis bredvid mig.
Han kunde tappa mat på golvet. I stället för att slänga det så la han det på tallriken och fick en annan personal att servera ut det. Man kan inte säga att de var professionella precis. Riktigt äckligt var det. Jag jobbade två helger i månaden och fick ut 1000 kronor. Mycket för mig på den tiden. Det var för 31 år sedan och pengarna hade ett annat värde på den tiden.
Sofia vill gärna se lite recept på bloggen med. Ska försöka och fixa det vid tillfälle. Jag lagar sällan mat efter recept och jag är van vid att laga mat för många personer. Jag undrar hur det kommer bli när bara jag och Fredrik bor kvar hahahaha. Kommer fylla frysen med mat under en kort tid förmodligen.
Men oj. Det låter ju inte alls bra, undra om dem brydde sig om säkerheten på det jobbet :0
Det gjorde dom inte tyvärr
Jag började också jobba sådär tidigt ungefär,l jag började jobba i en presentbutik då
Ja man har jobbat ett antal år ni i olika inriktningar
Men fy vilken chef! Tappa mat på golvet och sedan ta upp den...
Riktigt äckligt
Mycket vidrigt
Men herregud vilken chef. Så farligt, det kunde ju gått riktigt illa.
Det där med att plocka upp mat från golvet och lägga på tallriken är bara äckligt, är man i din situation där vill man nog påtala att man faktiskt såg det där och att det inte är okej men är det ens första jobb vågar man nog inte riktigt ta tag i att skvallra riktigt - jag hade inte vågat det.
Cheferna var ingen man så emot o är man dessutom bara 14 år så vågar man inte så mycket.
Vilken chef så där gör man väl inte heller. Stackars den gästen som fick den maten.
Usch vilken vidrig chef
Ja det var inget roligt
men usch så äckligt! Jag kan bara föreställa mig vad som händer även idag på en del restauranger, man blir inte direkt manad till att äta ute! Bättre att laga eget hemma, billigare och mat vet hur det har hanterats!
Ja jag äter sällan ute faktiskt
Men herregud vilken chef och så han betedde sig! Recept vore kul att se 😊
Ja jag ska skriva ut recept på det jag brukar laga här hemma ☺
Tråkigt när de inte är kunniga i personal , riktigt äckligt att göra så för andra kunder ... men duktig du är som jobbade på 💕
men oj.. låter ju katastrofalt.. anmälde du chefen? :O
Nej. Visste inte vart man skulle vända sig
Så himla tråkigt att jobba med så okunniga människor på sitt första jobb!
Ja verkligen
Men usch vilken chef!
Första gången jag började jobba och få lön var jag 17/18
Det är många som börjar vid den åldern
Skönt att börja få jobba tidigare ☺️☺️☺️
Ja det var det ☺
Sjukt konstigt chef! Strongt av dig att fortsätta jobba på! Recept är alltid kul
Ja jag ska skriva ut lite recept på det jag brukar laga här hemma ☺
Vilken tur att du inte jobbar kvar där och har kvar samma chef!
Ja verkligen
Vad läskigt att han bara kastade knivar så där :O Så himla äckligt att han tog upp mat han tappat och serverade..
Riktigt vidrigt
Men fy vilken chef. Kom det inte några klagomål från kunderna?
Inte vad jag vet i alla fall
Fy, det var ju inte lite äckligt 😔 men det var väl andra tider då än vad det är nu. Vet att vi gick till en kina restaurang och när jag var vuxen var hälsoinspektionen där och då var det något som var riktigt läbbigt, så de fick stänga ner tills det var fixat.
Men då....när jag var liten så var det inte tal om någon hälsoinspektion.
Tror inte det var på tal när jag var yngre i hellet
Ja fortsätt ha bloggen som den är. Den är toppen ")
Tack så mycket
Men herregud, det måste varit skrämmande 😕
Ja det var mycket obehagligt
Men vilken chef!! Tur att du inte jobbar kvar där !
Ja verkligen
Fy och blä för det stället. Men de ha säkert både nya ägare och kockar idag får vi hoppas.
Jade är inte kvsr idag tack ock lov